• Has your topic been discussed? Check this quick video for search tips. You answer/info might already be waiting!

CBR650F 2016CBR650F: Bike Not Starting

Illwell

2016
CBR650F ABS
Mar 7, 2021
Riding Since
2018
So when I put in the key and turn it instead of the fuel pump priming it buzzes quietly. This is followed by a check engine light displaying the codes 12, 13, and 14. Im not sure where to start to solve this issue.

I recently replaced the signal relay with a TST relay. (which i checked their website and it doesnt specify 2016 as compatible but it does have some of the other years, not sure if this could actually cause the fuel pump to not prime as it’s not connected in anyway.)
Anyway to do this it involves removing the gas tank. So the breather and two fuel lines as well as the sensor. Then it requires moving some hoses from there “clips” and removing the cover to get to the relay box. Once you swap the relay everything just goes back together. The cover, putting the hoses back under their holders and putting the fuel tank in place and reconnecting the fuel lines and breather hose as well as the sensor.

- I installed a new battery.
- All fuses look good.
- There is Fuel in the tank.
Any suggestions what I should do?
(I can supply a wire diagram and video tomorrow as well)
 

Attachments

  • F18F2ECC-ADDA-47D5-8A7B-94857DF09033.png
    F18F2ECC-ADDA-47D5-8A7B-94857DF09033.png
    536.8 KB · Views: 4

Illwell

2016
CBR650F ABS
Mar 7, 2021
Riding Since
2018
Are you sure you swapped the correct relay? I believe the fuel pump and turn signal replay are right next to each other.
Here’s the video I followed, I also took a screenshot of which relay they replaced and drew an arrow pointing to it. I replaved the same one, although they’re working on a CB650F. Not sure if there’s any difference.
 

Attachments

  • 1AC0859B-E963-4E12-8631-E19079C14D39.jpeg
    1AC0859B-E963-4E12-8631-E19079C14D39.jpeg
    1.2 MB · Views: 5

miweber929

2014
CBR650F
650 Alumnus
Staff
Feb 13, 2015
Woodbury, MN
Here’s the video I followed, I also took a screenshot of which relay they replaced and drew an arrow pointing to it. I replaved the same one, although they’re working on a CB650F. Not sure if there’s any difference.
No difference between the CB and CBR in that area. Swap your old one back in and see how it works.

I’d also suggest downloading the service manual and verifying everything you did. It’s linked on this site.
 

Illwell

2016
CBR650F ABS
Mar 7, 2021
Riding Since
2018
No difference between the CB and CBR in that area. Swap your old one back in and see how it works.

I’d also suggest downloading the service manual and verifying everything you did. It’s linked on this site.
Alright, I got it working again.
Stupid mistake but It would seem the wire harness for the injectors came slightly undone. When i plugged it back in fully the error codes cleared and the pump started priming again.

hopefully the other articles I saw who had similar issues have the same easy fix.

thanks for your support miweber929 @miweber929
 

miweber929

2014
CBR650F
650 Alumnus
Staff
Feb 13, 2015
Woodbury, MN
Alright, I got it working again.
Stupid mistake but It would seem the wire harness for the injectors came slightly undone. When i plugged it back in fully the error codes cleared and the pump started priming again.

hopefully the other articles I saw who had similar issues have the same easy fix.

thanks for your support miweber929 @miweber929
Awesome!!! Great to hear you got it going again.
 
Top Bottom